Masterplan voor de stad Timisoara in Roemenie

Welkom bij ons (voor)-onderzoek! We nemen je mee op een reis door vijf fasen van onderzoek, waarbij we een kijkje achter de schermen bieden. Ons doel is om inzicht te krijgen, te innoveren en te verbeteren. Laten we samen ontdekken hoe we dat gaan doen!

De stad Timisoara is gelegen in het noord-westen van Roemenie, dichtbij de Hongaarse en Servische grens. Het is een echte multiculturele stad met ook een historische verbinding met het Schwalbenland in Duitsland. De stad heeft een grote universiteit en ook is het de stad waar de opstand uitbrak in 1989.

De stad wordt enorm beinvloedt door het doorgaande verkeer naar Servie en de regio. Ook is er sprake suburbanisatie naar de regio terwijl Timisoara een hele mooie binnenstad heeft. Timisoara heeft goede openbaar vervoervoorzieningen zoals internationale en nationale treinverbindingen en een internationaal vliegveld. Handel, industrie en universiteit zijn belangrijke economische krachten.

Een oplossing voor het verkeer op lange termijn, betere woonvoorzieningen in de stad en uitbreidingsmogelijkheden voor bedrijven waren de belangrijkste doelen voor het maken het masterplan.

De plannen zijn, in samenwerking met Eurodite, in nauw overleg met het gemeentebestuur, bewonersgroeperingen uit de stad, het bedrijfsleven en de universiteit ontwikkeld waarbij het Ministerie van VROM uit Nederland onze opdrachtgever was in het kader van kennisexport. #Eurodite