Nieuws

Ontdek hieronder het laatste nieuws. 

Verduurzamen van een monumentale 19e-eeuwse villa: het is vooral heel erg leuk

Aan het water in het Haagsche centrum ligt misschien wel één van de mooiste panden van Den Haag: de witte 19e-eeuwse villa op de Alexanderstraat. Het statige monument is onderdeel van de Willemsparkbuurt, de voormalig favoriete wijk van koning Willem II.
1057

Weer een stap verder……..

Weer een stap verder met 57 gasloze woningen in Oud-Beijerland. Het plan is een onderdeel van plan met zorgvoorziening, medisch centrum, dagwinkels en een o.a. ALDI supermarkt. De opdrachtgever heeft het voortouw genomen in de vitalisering van de Zoomwijck, een wijk uit de jaren ’70 van de vorige eeuw.

Hoog water in NL

Het KNMI, agentschap van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, heeft kortgeleden 4 klimaatscenario’s opgesteld (zie KNMI’23 klimaatscenario’s) die aangeven wat de invloed zou kunnen zijn op de klimaatverandering ivm de temperatuursverhoging door de toenemende CO2 uitstoot.

Naar een hoger energielabel voor monumenten…een uitdaging.

De #energietransitie is een flinke uitdaging voor de bestaande bebouwing. Met name voor oude gebouwen, bijvoorbeeld #rijksmonumenten maar ook voor niet monumenten die wel degelijk waardevol zijn om te behouden.

Tweede Berkenflat 2.0 wonen voor vitale ouderen `s-Gravenzande

Na eerst een stedenbouwkundige plan, wonnen wij vorig jaar een prijsvraag met een plan voor 129 appartementen in ‘s-Gravenzande. De prijsvraag was uitgeschreven door de Stichting serviceappartementen het oude land.

Lange adem!

Het architectenvak is een vak van lange adem. Vooral complexe projecten met verschillende functies die belangrijk zijn om een wijk vitaal te houden vragen een lange voorbereidingstijd.

1.000.000 woningen erbij in NL, maar waar?

De Rijksbouwmeester geeft aan in zomeravondgasten van de VPRO dat verdichting van de steden serieus tot de mogelijkheden behoort en dat, als we de verdichting van de steden doen met ca 10% dat dan het probleem van de woningnood opgelost kan worden.

Verkiezingen komen eraan, maar daarna………

Voor de ruimtelijke ordening is het belangrijk dat dit weer wordt gezien als een kwalitatieve ontwerpopgave van het ruimtegebruik waarin verschillende aspecten een rol spelen zoals woningbouw, landbouw, bedrijven, recreatie, energieopwekking en verkeer en met voor alles als randvoorwaarde: de kwaliteit van het milieu.

Start bouw laatste fase duurzaam De Open Waard Oud-Beijerland Hoeksche waard

In de 2010 zijn we als architect gestart met het stedenbouwkundig- en architectonisch ontwerp van het centrumplan voor de Zoomwijck in Oud Beijerland.