Appartementen winkels discotheek Lammermarkt Leiden

Ontdek hier hoe we onze passie omgezet hebben in concrete acties en bekijk de impact die we samen hebben gecreëerd. Samen streven we naar verbetering

Aan de Lammermarkt in Leiden is door ons een complex ontworpen bestaande uit appartementen, winkels, parkeergarage en een beroemde discotheek Club Incasa voor de Leidenaren. Het gebouw is, zeker nu het plein opnieuw is ingericht, zeer markant gelegen en past goed qua maat op deze plek.
Schuin aan de overzijde is het nieuwe museum de Lakenhal gelegen.

De opgave zoals gesteld door de gemeente en de projectontwikkelaar was een gebouw te ontwerpen met kantoren, winkels en een discotheek op de begane grond, daaronder een parkeergarage en daarboven winkels.

De gemeente Leiden greep de gelegenheid aan om een reeds jaren durende geluidsprobleem van de ‘Koetsotheek’ aan te pakken. Deze discotheek was gevestigd aan een aantal nauwe steegjes midden in het centrum en bezorgde veel overlast in de omgeving. In de nieuwe situatie behield men de discotheek in het centrum en door het sneller uitwaaieren van de bezoekers aan de grote ruimte van het plein loste men het probleem van de overlast op.

Geluidoverlast naar de woningen moest voorkomen worden. Hiertoe was eerder opgedane ervaring door het architectenburo bij het bouwen van een concertzaal voor een popmusici bruikbaar. De ruwbouw van de discotheek is uitgevoerd als een dubbele doos. Ook de fundering is gedilateerd met die van de woningen.

De materialisering en detaillering zijn in nauw overleg ontwikkeld met het ingenieursburo Van Dorsser b.v. Om het uitzicht van de woningen te verbeteren is een daktuin gepland op het dak van de discotheek.