Herbestemming Goudenregenschool naar woningen Den Haag

Ontdek hier hoe we onze passie omgezet hebben in concrete acties en bekijk de impact die we samen hebben gecreëerd. Samen streven we naar verbetering

De Koninklijke Haagse Woningvereniging van #1854, de oudste nog bestaande particuliere woningbouwvereniging van Nederland, kocht het pand van Gemeente Den Haag met de bedoeling het pand te verbouwen, als herbestemming,  voor alleenwonenden (starterswoningen) met maatschappelijk relevante beroepen, zoals politie, medisch, onderwijs, kunst.

De #starterswoningen met een oppervlak van circa 50 á 55 m2 en ateliers van 20 tot 50 m2. De opdrachtgever en de architect stelden zich als doel de bijzondere kenmerken van het gebouw zoveel mogelijk te bewaren. De betonnen balken met hun opleggingen, geglazuurde tegels aan de binnengevel, trappenhuis met haar details en een wandschildering van Wil Bouthoorn zijn onder andere gehandhaafd. De minieme aanpassingen aan de buitenzijde geven de gevel een minder strenge aanzien en zijn in stijl van de oorspronkelijke architectuur.