Herontwikkeling Albert Heijn in historisch centrum Weesp

Ontdek hier hoe we onze passie omgezet hebben in concrete acties en bekijk de impact die we samen hebben gecreëerd. Samen streven we naar verbetering

Voor de stad Weesp is een plan ontwikkeld voor een aantal grote winkels in het historische centrum. Dit oude centrum heeft een mooie fijnmazige structuur en een kleinschalige gevarieerde bebouwing. Grote winkels zijn daardoor vaak moeilijk in te passen terwijl juist voor de vitaliteit van het winkelbestand ook een grote winkel welkom is.

Stedenbouwkundig was echter op deze plek aan de Achtergracht de ruimte aanwezig voor een herontwikkeling voor een paar relatief grote winkels en een parkeervoorziening. De toegang naar het parkeren is gesitueerd aan èèn van de hoofdtoegangswegen naar het centrum en verstoord daardoor niet de Achtergracht. De architectuur van deze herontwikkeling heeft de schaal en detailering die volledig past bij de oude bebouwing en negeert de schaal van de grote winkels. Ook de materialisering met baksteen en hardsteen is aangepast aan het karakter van Weesp.