Stadsdeelkantoor , politiebureau, bibliotheek, Albert Heijn, woningen Segbroek Den Haag

Ontdek hier hoe we onze passie omgezet hebben in concrete acties en bekijk de impact die we samen hebben gecreëerd. Samen streven we naar verbetering

Het #Segbroek #Stadsdeelkantoor, met verschillende andere functies zoals een supermarkt, politiebureau, bibliotheek,etc is gesitueerd op de hoek van de #Valkenboslaan en de #Weimarstraat in Den Haag. De Weimarstraat is een echte laat 19e eeuwse winkelstraat en  kwam in verval door leegstand.

Daarop is besloten door de gemeente om in deze straat een paar grote supermarkten te vestigen die als trekker moesten gaan functioneren in deze echt Haagse winkelstraat. Èèn van deze supers is gepositioneerd aan het begin van de Weimarstraat en gecombineerd met een aantal andere stedelijke functies, zoals het stadsdeelkantoor. Deze strategie is gelukt want verschillende winkels rond dit complex draaien nu goed. De parkeergarage is voor al deze functies maar zeker ook voor de Albert Heijn van groot belang. Het complex is een voorbeeld in Den Haag van multifunctioneel grondgebruik maar vroeg veel communicatie en overtuigingskracht om het te realiseren.  Deze opgave was echter op ons lijf geschreven. Het totale Segbroekcomplex heeft een vloeroppervlakte van 20000 m2.