Visitors center, restaurant Benedictine Monastery Pannonhalma Hongarije

Ontdek hier hoe we onze passie omgezet hebben in concrete acties en bekijk de impact die we samen hebben gecreëerd. Samen streven we naar verbetering

Het bezoekerscentrum met restaurant van het Benedictijner Klooster Pannonhalma is gelegen bij het gelijknamige dorp in het westen van Hongarije, vlakbij de Oostenrijkse grens.

Gesitueerd in een heuvellandschap met toppen doet het denken aan het landschap van Toscane. Waar in Toscane op de top van een heuvel dorpen zijn gelegen is hier in Pannonhalme op de top van de heuvel het Benictijner klooster gesitueerd. Het complex bestaat uit een klooster uit de 13e eeuw, een hele mooie bibliotheek uit de 19e eeuw en een in Hongarije beroemd gymnasium.

Na 1989 heeft de abdij een vernieuwingsprogramma opgesteld voor o.a. een nieuwe winery, #arboretum, tijdelijke verblijven en een bezoekerscentrum met congresfuncties en een toprestaurant.

Voor het bezoekerscentrum wonnen wij de prijsvraag. De opgave voor dit centrum hebben wij gezien als een integrale opgave voor zowel aspecten als historie, architectuur, stedenbouw en landschap. Deze aspecten moesten, naar onze mening, een rol spelen in dit plan waarbij de abdij beslist geen historiserende architectuur wilde. Het is een heerlijke plek geworden om te verblijven, na een bezoek aan het mooie klooster.