Vrouwenkerkplein H&M appartementen Leiden

Ontdek hier hoe we onze passie omgezet hebben in concrete acties en bekijk de impact die we samen hebben gecreëerd. Samen streven we naar verbetering

Het project Vrouwenkerkplen in Leiden is een echt binnenstadsproject. Tussen de Haarlemmerstraat en het Boerhavemuseum is het Vrouwenkerkplein gelegen. Aan de Haarlemmerstraat wilde Hennis en Maurits H&M een grote winkel hebben, maar dat is vaak moeilijk te realiseren in de fijnmazige structuur van de oude binnenstad.

Door een stedebouwkundig plan te maken, waarbij de directe omgeving bij de ontwikkeling van de winkel betrokken werd, zijn er een mogelijkheden gecreeerd.  Aan de pleinzijde is nu een grotere winkel en een restaurant gesitueerd. Op deze plek, waar nu het plein is, stond vroeger de Onze Lieve Vrouwenkerk waarvan nu ook de monumentenresten in het bouwplan en het plein zijn opgenomen. De Onze Lieve Vrouwenkerk is bekend vanwege de Founding Fathers van de Verenigde Staten van Amerika. Een mooie culturele opgave met restauratie, nieuwbouw en inrichting openbare ruimte met heel veel communicatie met belanghebbenden. De pleininrichting moet nog worden gerealiseerd.